» Konu: Elçiler, Bizim Gibi Güçsüzdürler ve Geleceği Bilemezler

Bu konu 7. sure, 188-193. ayetler aralığını kapsar (6 ayet). Kaynak: Edip Yüksel. Konu listesine dön
"Kuran okuduğun zaman, taşlanmış şeytandan ALLAH'a sığın!"
Edip Yüksel Meali
DinleDe ki: 'ALLAH'ın dilediğinden başka ben kendime ne bir yarar ne de bir zarar veremem. Gizliyi bilseydim mal varlığımı arttırırdım, bana kötülük de dokunmazdı. Ben ancak inanan bir topluma bir müjdeci ve uyarıcıyım.' (7:188) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleO sizi bir tek nefisten (aynı genetik özellikten) yarattı. Ondan da eşini yarattı ki dinginlik bulsun. Eşine yaklaşınca, hafif bir yükle yüklendi ve onunla gezindi. Yükü ağırlaşınca her ikisi Rab'leri ALLAH'a: 'Bize kusursuz bir çocuk verirsen şükredenlerden olacağız,' diye yalvardılar. (7:189) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleOnlara kusursuz bir çocuk verince, O'nun kendilerine verdiği bu hediyeyle ilgili olarak O'na ortaklar koşmaya başladılar. ALLAH onların ortak koştukları her şeyden çok yücedir. (7:190) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleBir şey yaratamıyan, aksine yaratılmış olan şeyleri mi eş koşuyorlar? (7:191) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinlePutlar, ne onlara yardım edebilir, ne de kendilerine yardım edebilirler. (7:192) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleOnları doğruya çağırsanız size uymazlar. Onları ha çağırmışsınız, ha sessiz kalmışsınız, sizin için birdir. (7:193) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş

ANASAYFA|KURAN SIRASI|İNİŞ SIRASI|ALFABETİK SIRA|MEAL LİSTESİ|KONU LİSTESİ|ARAMA SAYFASI|ALFABE
Kuran Mealleri Veritabanı ve Site Dosyalarını İNDİR
Sitemiz kurulum ve geliştirme aşamasındadır; hatalar, eksikler bulunabilir.