» Konu: Mal ve Paranın Putlaştırılması

Bu konu 18. sure, 32-45. ayetler aralığını kapsar (14 ayet). Kaynak: Edip Yüksel. Konu listesine dön
"Kuran okuduğun zaman, taşlanmış şeytandan ALLAH'a sığın!"
Edip Yüksel Meali
DinleOnlara iki adamın örneğini ver: Birisine, etrafını hurma ağaçlarıyla çevirip aralarına başka ekinler bitirdiğimiz iki üzüm bahçesi vermiştik. (18:32) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleAralarına bir ırmak yerleştirdiğimiz için, her iki bağ da yemişini hiç esirgemeden cömertçe vermişti. (18:33) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleArtık bir ürüne sahipti! Nitekim, sohbet ettiği arkadaşına, 'Ben senden daha zenginim ve daha fazla adama sahibim,' dedi. (18:34) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleBöylece nefsine zulmederek bağına girdi ve, 'Bunun yok olacağını hiç sanmıyorum,' dedi. (18:35) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Dünyanın sonunun da geleceğini sanmıyorum. Rabbime döndürülürsem de orada daha iyisini bulurum. (18:36) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleKendisiyle konuşan arkadaşı ona dedi ki: 'Seni topraktan, ufak bir damladan yaratıp seni bir adam biçimine sokan Rabbini mi inkar ediyorsun? (18:37) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Bana gelince... O ALLAH benim Rabbimdir, ben Rabbime hiç bir şeyi ortak koşmam. (18:38) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Bağına girerken, 'Bu ALLAH'ın bir bağışıdır (Maşallah), kuvvet ancak ALLAH iledir (La kuvvete illa billah)' demen gerekmez miydi? Senden daha az para ve çocuğa sahip olduğumu görüyor olabilirsin ama (18:39) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Rabbim, belki senin bahçenden daha iyisini bana verir ve olur ki bahçene gökten bir felaket gönderir de kupkuru bir toprağa dönüşür. (18:40) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Yahut suyu dibe çöker de bir daha su bulamazsın.' (18:41) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDerken, ürünü yok edildi. Çardakları üzerine yığılmış olan bağına verdiği emekten ötürü matem tutmaya ve 'Keşke Rabbime ortak koşmasaydım,' demeye başladı. (18:42) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleALLAH'tan başka kendisine yardım edecek bir destek bulamadı. Kendini de kurtaramadı. (18:43) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleO an, velayet (güç ve egemenlik) tümüyle gerçek olan ALLAH'ındır. O, en iyi ödülü ve en iyi sonucu verendir. (18:44) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleOnlara dünya hayatının örneği olarak, gökten indirdiğimiz suyla beslenen ve sonra rüzgarın savurduğu çer çöpe dönen yeryüzünün bitkisini ver. ALLAH her şeye gücü yetendir. (18:45) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş

ANASAYFA|KURAN SIRASI|İNİŞ SIRASI|ALFABETİK SIRA|MEAL LİSTESİ|KONU LİSTESİ|ARAMA SAYFASI|ALFABE
Kuran Mealleri Veritabanı ve Site Dosyalarını İNDİR
Sitemiz kurulum ve geliştirme aşamasındadır; hatalar, eksikler bulunabilir.