» Konu: Şuayb

Bu konu 26. sure, 176-191. ayetler aralığını kapsar (16 ayet). Kaynak: Edip Yüksel. Konu listesine dön
"Kuran okuduğun zaman, taşlanmış şeytandan ALLAH'a sığın!"
Edip Yüksel Meali
DinleEyke halkı da elçileri yalanladı. (26:176) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleKardeşleri Şuayb onlara demişti ki, 'Erdemli olmayacak mısınız?' (26:177) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Ben size gönderilmiş güvenilir bir elçiyim.' (26:178) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'ALLAH'ı dinleyin ve beni izleyin.' (26:179) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Buna karşı sizden herhangi bir ücret te istemiyorum. Benim ücretim ancak evrenlerin Rabbine aittir.' (26:180) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Ölçüyü tam uygulayın. Kandıranlardan olmayın.' (26:181) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Doğru ölçek ile tartınız.' (26:182) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Halkın hakkını kısmayın ve yeryüzünde kötülük işleyerek karışıklık çıkarmayın.' (26:183) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Sizi ve önceki nesilleri yaratanı sayıp dinleyin.' (26:184) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDediler ki, 'Sen büyülenmişsin.' (26:185) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Sen sadece bizim gibi bir insansın ve biz senin yalan söylediğine inanıyoruz.' (26:186) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Doğru sözlü isen üzerimize gökten kütleler indir.' (26:187) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDedi ki, 'Rabbim sizin ne yaptığınızı çok iyi bilir.' (26:188) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleOnu yalanladılar ve sonuç olarak Sayvan Gününün cezası kendilerini yakaladı; müthiş bir günün cezasıydı. (26:189) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleBunda bir ders var; ancak çoğunluk inanmaz. (26:190) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleKuşkusuz, senin Rabbin Üstündür, Rahimdir. (26:191) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş

ANASAYFA|KURAN SIRASI|İNİŞ SIRASI|ALFABETİK SIRA|MEAL LİSTESİ|KONU LİSTESİ|ARAMA SAYFASI|ALFABE
Kuran Mealleri Veritabanı ve Site Dosyalarını İNDİR
Sitemiz kurulum ve geliştirme aşamasındadır; hatalar, eksikler bulunabilir.