» Konu: Musa ve Zulüm Cephesi

Bu konu 40. sure, 23-33. ayetler aralığını kapsar (11 ayet). Kaynak: Edip Yüksel. Konu listesine dön
"Kuran okuduğun zaman, taşlanmış şeytandan ALLAH'a sığın!"
Edip Yüksel Meali
DinleMusa'yı ayetlerimiz ve apaçık bir yetki ile gönderdik. (40:23) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleFiravun'a, Haman'a ve Karun'a... 'Bu sihirbazın ve yalancının biridir,' dediler. (40:24) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleOnlara bizden bir gerçeği götürünce, 'Onunla birlikte inananların oğullarını öldürün, kadınlarını ise yaşatın,' dediler. İnkarcıların planı hep sapıkçadır. (40:25) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleFiravun dedi, 'Beni bırakın Musa'yı öldüreyim de o da Rabbine yalvarsın. Sizin dininizi değiştireceğinden veya yeryüzünde kötülük çıkaracağından endişeleniyorum.' (40:26) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleMusa dedi, 'Ben, hesap gününe inanmıyan her azgından Rabbime ve sizin Rabbinize sığındım,' dedi. (40:27) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleFiravun'un tarafından inancını gizleyen inanan bir adam dedi ki, 'Siz 'benim Rabbim ALLAH'tır' diyen bir adamı mı öldüreceksiniz? Halbuki size Rabbinizden apaçık deliller getirmiş bulunuyor. Yalancı ise, bu onun problemidir; yok doğru sözlü ise onun size anlattıkları gerçekleşir. Kuşkusuz ALLAH sınırı aşan yalancıları sevmez.' (40:28) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Ey halkım, yönetim bugün sizindir ve ülkede siz egemensiniz. Ancak ALLAH'ın hışmı bize gelirse kim ona karşı bize yardım edebilir?' Firavun da, 'Size kendi görüşümü öğütlüyorum; size doğru yolu gösteriyorum,' dedi. (40:29) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinleİnanmış adam dedi ki, 'Ey halkım daha önceki partilerin günü gibi bir sonuca uğramanızdan korkuyorum.' (40:30) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Nuh, Ad, Semud ve onlardan sonrakilerin durumu gibi. Elbette ALLAH kullara haksızlık etmek dilemez.' (40:31) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Halkım, sizin için Toplanma Gününden korkuyorum.' (40:32) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'O gün arkanızı dönüp kaçacaksınız; ancak sizi ALLAH'tan koruyacak yoktur. ALLAH'ın saptırdığına yol gösteren bulunmaz.' (40:33) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş

ANASAYFA|KURAN SIRASI|İNİŞ SIRASI|ALFABETİK SIRA|MEAL LİSTESİ|KONU LİSTESİ|ARAMA SAYFASI|ALFABE
Kuran Mealleri Veritabanı ve Site Dosyalarını İNDİR
Sitemiz kurulum ve geliştirme aşamasındadır; hatalar, eksikler bulunabilir.