» Konu: Gerçeği onaylayanların Ebedî Birlikteliği

Bu konu 4. sure, 69-74. ayetler aralığını kapsar (6 ayet). Kaynak: Edip Yüksel. Konu listesine dön
"Kuran okuduğun zaman, taşlanmış şeytandan ALLAH'a sığın!"
Edip Yüksel Meali
DinleALLAH'a ve elçisine uyanlar, ALLAH'ın kendilerine iyilikte bulunduğu peygamberler, doğrulayıcılar, şehitler ve salihler ile beraberdirler. Onlar ne güzel arkadaştır. (4:69) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleBu lütuf ALLAH'tandır. Bilen olarak ALLAH yeter. (4:70) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinleİnananlar! Tetikte durun. Bölük bölük ya da topluca harekete geçin. (4:71) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinleİçinizde ağır davrananlar var. Size bir musibet gelirse, 'ALLAH bana iyilik etti de onlarla birlikte şehit düşmedim,' der (4:72) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleALLAH'tan size bir lütuf erişirse sanki önce aranızda hiç bir dostluk yokmuş gibi, 'Keşke ben de onlarla birlikte olsaydım da büyük bir başarı kazansaydım,' der. (4:73) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDünya hayatını ahirete değişenler ALLAH yolunda savaşsınlar. Kim ALLAH yolunda savaşır, ölür yahut yenerse, kendisine büyük bir ödül vereceğiz. (4:74) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş

ANASAYFA|KURAN SIRASI|İNİŞ SIRASI|ALFABETİK SIRA|MEAL LİSTESİ|KONU LİSTESİ|ARAMA SAYFASI|ALFABE
Kuran Mealleri Veritabanı ve Site Dosyalarını İNDİR
Sitemiz kurulum ve geliştirme aşamasındadır; hatalar, eksikler bulunabilir.