» Konu: Musa Zamanının Güçlü Diktatörüne Meydan Okudu

Bu konu 7. sure, 103-115. ayetler aralığını kapsar (13 ayet). Kaynak: Edip Yüksel. Konu listesine dön
"Kuran okuduğun zaman, taşlanmış şeytandan ALLAH'a sığın!"
Edip Yüksel Meali
DinleSonra, onların ardından Firavun ve erkanına Musa'yı ayet ve mucizelerimizle gönderdik; fakat ayet ve mucizelerimize karşı haksızlık ettiler. Bozguncuların sonunun nasıl olduğuna dikkat et! (7:103) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleMusa: 'Firavun, ben alemlerin Rabbinden bir elçiyim.' (7:104) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'ALLAH hakkında gerçeğin dışında bir şey söylememek benim görevimdir. Rabbinizden size bir kanıt ile geldim; İsrail oğullarını benimle birlikte salıver.' (7:105) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDedi: 'Bir ayet (mucize) ile gelmişsen ve gerçekten doğru sözlüysen getir onu bakalım.' (7:106) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleAsasını attı, iri bir yılan oluverdi. (7:107) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleElini çıkardı, bakanlar için bembeyaz oluverdi. (7:108) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleFiravun'un halkından ileri gelenler, durumu tartıştılar ve 'Bu, uzman bir sihirbazdır,' dediler, (7:109) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Sizi yurdunuzdan çıkarmak istiyor. Ne önerirsiniz?' (7:110) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDediler ki: 'Onu ve kardeşini beklet ve şehirlere toplayıcılar yolla.' (7:111) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Bütün uzman sihirbazları sana getirsinler.' (7:112) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleSihirbazlar Firavun'a geldiler ve 'Kazanırsak bize bir ödül var mı,' dediler. (7:113) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Evet,' dedi, 'Siz benim yakın çevreme de girersiniz.' (7:114) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDediler: 'Musa, sen at, yoksa biz atacağız.' (7:115) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş

ANASAYFA|KURAN SIRASI|İNİŞ SIRASI|ALFABETİK SIRA|MEAL LİSTESİ|KONU LİSTESİ|ARAMA SAYFASI|ALFABE
Kuran Mealleri Veritabanı ve Site Dosyalarını İNDİR
Sitemiz kurulum ve geliştirme aşamasındadır; hatalar, eksikler bulunabilir.