» Konu: Musa Zamanının Güçlü Diktatörüne Meydan Okudu
Bu konu
7. sure, 103-115. ayetler aralığını kapsar (13 ayet). Kaynak:
Edip Yüksel .
Konu listesine dön
Meal:
Diğer Mealler
Kırık Meal (Arapça) Kırık Meal (Harekesiz) Kırık Meal (Okunuş) Kırık Meal (Transcript) Abdulbaki Gölpınarlı Adem Uğur Ahmed Hulusi Ahmet Tekin Ahmet Varol Ali Bulaç Ali Fikri Yavuz Bekir Sadak Celal Yıldırım Diyanet İşleri 🔊 Diyanet İşleri (eski) Diyanet Vakfi Edip Yüksel 🔊 Elmalılı (sadeleştirilmiş - 2) Elmalılı (sadeleştirilmiş) Elmalılı Hamdi Yazır 🔊 Fizilal-il Kuran Gültekin Onan Hakkı Yılmaz 🔊 Hasan Basri Çantay Hayrat Neşriyat İbni Kesir İskender Evrenosoğlu Muhammed Esed 🔊 Mustafa İslamoğlu Nedim Yılmaz Ömer Nasuhi Bilmen Ömer Öngüt Şaban Piriş Suat Yıldırım Süleyman Ateş 🔊 Tefhim-ul Kuran Ümit Şimşek Yaşar Nuri Öztürk 🔊
"Kuran okuduğun zaman, taşlanmış şeytandan ALLAH'a sığın!"
Edip Yüksel Meali
Sonra, onların ardından Firavun ve erkanına Musa'yı ayet ve mucizelerimizle gönderdik; fakat ayet ve mucizelerimize karşı haksızlık ettiler. Bozguncuların sonunun nasıl olduğuna dikkat et! (7:103) Musa: 'Firavun, ben alemlerin Rabbinden bir elçiyim.' (7:104) 'ALLAH hakkında gerçeğin dışında bir şey söylememek benim görevimdir. Rabbinizden size bir kanıt ile geldim; İsrail oğullarını benimle birlikte salıver.' (7:105) Dedi: 'Bir ayet (mucize) ile gelmişsen ve gerçekten doğru sözlüysen getir onu bakalım.' (7:106) Asasını attı, iri bir yılan oluverdi. (7:107) Elini çıkardı, bakanlar için bembeyaz oluverdi. (7:108) Firavun'un halkından ileri gelenler, durumu tartıştılar ve 'Bu, uzman bir sihirbazdır,' dediler, (7:109) 'Sizi yurdunuzdan çıkarmak istiyor. Ne önerirsiniz?' (7:110) Dediler ki: 'Onu ve kardeşini beklet ve şehirlere toplayıcılar yolla.' (7:111) 'Bütün uzman sihirbazları sana getirsinler.' (7:112) Sihirbazlar Firavun'a geldiler ve 'Kazanırsak bize bir ödül var mı,' dediler. (7:113) 'Evet,' dedi, 'Siz benim yakın çevreme de girersiniz.' (7:114) Dediler: 'Musa, sen at, yoksa biz atacağız.' (7:115)
Kuran Mealleri Veritabanı ve Site Dosyalarını İNDİR
Sitemiz kurulum ve geliştirme aşamasındadır; hatalar, eksikler bulunabilir.