» Konu: Yahya

Bu konu 19. sure, 7-15. ayetler aralığını kapsar (9 ayet). Kaynak: Edip Yüksel. Konu listesine dön
"Kuran okuduğun zaman, taşlanmış şeytandan ALLAH'a sığın!"
Edip Yüksel Meali
Dinle'Zekeriyya, sana bir oğul müjdeleriz. İsmi Yahya'dır. Onun gibisini daha önce yaratmadık.' (19:7) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Rabbim, benim nasıl bir oğlum olabilir? Karım kısır, bense alabildiğine yaşlıyım,' dedi. (19:8) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Evet öyledir,' dedi, 'Rabbin, 'O iş bana kolaydır. Seni daha önce yaratmıştım ve sen hiç bir şey değildin' diyor.' (19:9) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Rabbim, bana bir işaret ver,' dedi. 'Senin işaretin, birbirini izleyen üç gece boyunca halkla konuşmamandır.' (19:10) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleTapınaktan halkının arasına çıktı ve 'O'nu sabah akşam düşünüp anın,' diye onlara işaretle bildirdi. (19:11) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Yahya, kitaba iyice sarıl.' Çocuk yaşta kendisine bilgelik vermiştik. (19:12) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleEk olarak katımızdan bir şefkat ve dürüstlük... Erdemli birisiydi. (19:13) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleAna babasına karşı iyi davranırdı, asla bir zorba ve isyankâr olmadı. (19:14) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDoğduğu gün, öleceği gün ve diri olarak kaldırılacağı gün ona selam olsun! (19:15) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş

ANASAYFA|KURAN SIRASI|İNİŞ SIRASI|ALFABETİK SIRA|MEAL LİSTESİ|KONU LİSTESİ|ARAMA SAYFASI|ALFABE
Kuran Mealleri Veritabanı ve Site Dosyalarını İNDİR
Sitemiz kurulum ve geliştirme aşamasındadır; hatalar, eksikler bulunabilir.