» Konu: Bebek Konuşuyor

Bu konu 19. sure, 29-40. ayetler aralığını kapsar (12 ayet). Kaynak: Edip Yüksel. Konu listesine dön
"Kuran okuduğun zaman, taşlanmış şeytandan ALLAH'a sığın!"
Edip Yüksel Meali
Dinle(Tanıklık için) Onu gösterdi. 'Nasıl olur da beşikteki bir çocukla konuşuruz,' dediler. (19:29) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle(Çocuk:) 'Ben ALLAH'ın bir kuluyum. Bana kitap verdi ve beni peygamber kıldı,' dedi. (19:30) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Nerede bulunursam bulunayım beni kutlu kıldı. Yaşadığım sürece bana namazı ve zekatı ve ' (19:31) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'anneme karşı iyi huylu olmamı emretti. Beni baş kaldıran bir zorba yapmadı.' (19:32) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Doğduğum gün, öldüğüm gün ve diri olarak kaldırılacağım gün bana selam olsun.' (19:33) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinleİşte, Meryem oğlu İsa böyleydi. Hakkında kuşkuya düştükleri konunun gerçeği budur. (19:34) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleALLAH için bir çocuk edinmek söz konusu olamaz. O yücedir. Bir iş diledi mi, ona sadece 'Ol,' der, o da olur. (19:35) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'ALLAH benim de Rabbim, sizin de Rabbinizdir; O'na kulluk ediniz. Doğru yol budur.' (19:36) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleMezhepler, (İsa'nın kimliği üzerinde) aralarında anlaşmazlığa düştüler. Büyük bir güne tanık olacak kafirlerin vay haline! (19:37) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleBize geldikleri gün onları dinle ve seyret! Zalimler, o gün apaçık bir sapıklık içindedirler. (19:38) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleYargının noktalanacağı Keder Günü hakkında onları uyar. Onlar hâlâ aymazlık içinde inanmıyorlar. (19:39) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleYer ve üzerindekiler bize kalacak; onlar bize döndürülecekler. (19:40) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş

ANASAYFA|KURAN SIRASI|İNİŞ SIRASI|ALFABETİK SIRA|MEAL LİSTESİ|KONU LİSTESİ|ARAMA SAYFASI|ALFABE
Kuran Mealleri Veritabanı ve Site Dosyalarını İNDİR
Sitemiz kurulum ve geliştirme aşamasındadır; hatalar, eksikler bulunabilir.