» Konu: Musa'nın Örnek Duası

Bu konu 20. sure, 25-41. ayetler aralığını kapsar (17 ayet). Kaynak: Edip Yüksel. Konu listesine dön
"Kuran okuduğun zaman, taşlanmış şeytandan ALLAH'a sığın!"
Edip Yüksel Meali
Dinle'Rabbim,' dedi, 'göğsümü aç.' (20:25) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Bana işimi kolaylaştır.' (20:26) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Dilimdeki düğümü çöz.' (20:27) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Ki sözümü anlasınlar.' (20:28) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Ailemden bana bir yardımcı ata.' (20:29) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Kardeşim Harun'u...' (20:30) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Beni onunla destekleyip güçlendir.' (20:31) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Bu işimde onu bana ortak yap.' (20:32) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Ki seni çokça yüceltelim.' (20:33) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Seni çokça analım.' (20:34) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Sen, elbette bizi Görensin.' (20:35) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDedi ki: 'Dilediğin sana verildi, Musa.' (20:36) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Sana bir kez daha lütufta bulunduk.' (20:37) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Hani annene şu vahyi vahyetmiştik:' (20:38) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle''Onu bir sandığa koyup ırmağa at. Irmak da onu kıyıya atsın ve Bana da ona da düşman olan birisi onu alsın.' diye... Gözümün önünde yetişesin diye sana sevgimi yağdırmıştım.' (20:39) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Hani kız kardeşin gidip, 'ona bakacak birini size göstereyim mi?' diyordu. Böylece, gözü aydınlansın ve üzülmesin diye seni annene geri döndürmüştük. Hatta sen bir kişiyi öldürmüştün de seni tasadan kurtarmış ve çeşitli testlerden geçirmiştik. Medyen halkı arasında yıllarca kaldıktan sonra belli bir plan gereği şimdi geri gelmiş bulunuyorsun, Musa.' (20:40) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Seni kendim için yarattım.' (20:41) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş

ANASAYFA|KURAN SIRASI|İNİŞ SIRASI|ALFABETİK SIRA|MEAL LİSTESİ|KONU LİSTESİ|ARAMA SAYFASI|ALFABE
Kuran Mealleri Veritabanı ve Site Dosyalarını İNDİR
Sitemiz kurulum ve geliştirme aşamasındadır; hatalar, eksikler bulunabilir.