» Konu: Salih

Bu konu 26. sure, 141-159. ayetler aralığını kapsar (19 ayet). Kaynak: Edip Yüksel. Konu listesine dön
"Kuran okuduğun zaman, taşlanmış şeytandan ALLAH'a sığın!"
Edip Yüksel Meali
DinleSemud (halkı) da elçileri yalanladı. (26:141) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleKardeşleri Salih onlara demişti ki, 'Erdemli olmaz mısınız?' (26:142) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Ben size gönderilmiş güvenilir bir elçiyim.' (26:143) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'ALLAH'ı dinleyip bana uymalısınız.' (26:144) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Buna karşılık sizden bir ücret te istemiyorum. Benim ücretimi ancak evrenlerin Rabbi öder.' (26:145) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Şurada güvenlik içinde mi bırakılacaksınız?' (26:146) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Bahçeler, pınarlar, ' (26:147) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Ekinler ve olgun meyveli hurmalıklar içindesiniz.' (26:148) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Ve dağlardan lüks köşkler yontuyorsunuz.' (26:149) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'ALLAH'ı dinleyip beni izlemelisiniz.' (26:150) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Sınırı aşanların emrine uymayın.' (26:151) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Onlar yeryüzünde iyilik değil kötülük işlerler.' (26:152) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDediler ki, 'Sen büyülenmişsin.' (26:153) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Sen bizim gibi bir insansın. Doğru sözlü isen bize bir mucize getir bakalım.' (26:154) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDedi ki, 'İşte şu deve. Onun su içeceği belli bir zamanı vardır. Sizin de su içeceğiniz belli bir gününüz vardır.' (26:155) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Ona bir kötülük dokundurmayın. Yoksa büyük bir günün cezasına çarpılırsınız.' (26:156) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleNihayet onu kestiler; ancak pişman oldular. (26:157) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleVe ceza onları yakaladı. Bunda bir ders var; ancak çoğunluk inanmaz.' (26:158) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleKuşkusuz senin Rabbin Üstündür, Rahimdir. (26:159) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş

ANASAYFA|KURAN SIRASI|İNİŞ SIRASI|ALFABETİK SIRA|MEAL LİSTESİ|KONU LİSTESİ|ARAMA SAYFASI|ALFABE
Kuran Mealleri Veritabanı ve Site Dosyalarını İNDİR
Sitemiz kurulum ve geliştirme aşamasındadır; hatalar, eksikler bulunabilir.