» Konu: Süleyman Mal ve Mülk İle Sınanıyor

Bu konu 38. sure, 30-40. ayetler aralığını kapsar (11 ayet). Kaynak: Edip Yüksel. Konu listesine dön
"Kuran okuduğun zaman, taşlanmış şeytandan ALLAH'a sığın!"
Edip Yüksel Meali
DinleDavud'a, Süleyman'ı verdik. İyi bir kuldu, (Tanrı'ya) sürekli yönelen biriydi. (38:30) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleBir akşam, ona güzel koşu atları sunulmuştu. (38:31) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDedi ki, 'Mal ve mülk sevgisi beni Rabbimi anmaktan alıkoydu. Ta ki, o (güneş) bir örtünün ardından kayboldu.' (38:32) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Onları bana geri getirin,' dedi, (veda etmek için) bacaklarını ve boyunlarını okşadı. (38:33) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleSüleyman'ı böylece sınadık; onun hükümranlığına maddi zenginlik kattık; ancak o tümüyle (Tanrı'ya) yöneldi. (38:34) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDedi ki, 'Rabbim beni bağışla. Bana, benden sonra kimsenin ulaşamıyacağı bir yönetim ver. Sen Bahşedensin.' (38:35) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleBunun üzerine komutuyla hareket eden rüzgarı onun emrine verdik. Dilediği yere yağmur yağdırırdı. (38:36) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleŞeytanları da, yapı ustaları ve dalgıçlar olarak... (38:37) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleVe zincirlerle birbirine bağlı bekleyen yedekleri de... (38:38) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Bu bizim bağışımızdır. İster ver, ister tut, tükenmez.' (38:39) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleOnun bizim yanımızda yakınlığı ve güzel yeri vardı. (38:40) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş

ANASAYFA|KURAN SIRASI|İNİŞ SIRASI|ALFABETİK SIRA|MEAL LİSTESİ|KONU LİSTESİ|ARAMA SAYFASI|ALFABE
Kuran Mealleri Veritabanı ve Site Dosyalarını İNDİR
Sitemiz kurulum ve geliştirme aşamasındadır; hatalar, eksikler bulunabilir.