» Konu: Davud'un Adalet Konusundaki Duyarlılığı

Bu konu 38. sure, 17-29. ayetler aralığını kapsar (13 ayet). Kaynak: Edip Yüksel. Konu listesine dön
"Kuran okuduğun zaman, taşlanmış şeytandan ALLAH'a sığın!"
Edip Yüksel Meali
DinleOnların sözlerine karşı sabırlı ol, becerikli bir kulumuz olan Davud'u anımsa; o (Tanrı'ya) sürekli itaat ederdi. (38:17) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDağları onun emrine vermiştik; onunla birlikte akşamleyin ve tan doğumu (Tanrı'yı) yüceltirlerdi. (38:18) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleKuşlar da toplanmıştı; hepsi onun buyruğunu izlerdi. (38:19) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleYönetimini güçlendirdik; ona bilgelik ve çok iyi bir yargılama gücü verdik. (38:20) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDavacıların haberi sana ulaştı mı? Hani mabedine tırmanmışlardı. (38:21) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDavud'un yanına girdiklerinde onlardan irkilmişti. 'Korkma' demişlerdi, 'Bir birinin hakkını çiğneyen iki davacı... Aramızda gerçeğe göre hüküm ver, haksızlık etme. Bize yolun ortasını göster.' (38:22) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Bu benim kardeşimdir. Onun doksan dokuz koyunu, benim ise bir tek koyunum var. Böyle iken, 'Onu da bana ver,' dedi ve tartışmada bana üstün geldi. (38:23) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDedi ki, 'Senin koyununu kendi koyunlarına katmayı istemekle sana haksızlık etmiştir. Doğrusu, ortakçıların çoğu bir birinin hakkına el uzatır. İnanıp erdemli davrananlar bunun dışındadır, onlar ise sayıca ne kadar azdır!' Davud, kendisini sınadığımızı sanarak bağışlanma diledi, eğildi ve tevbe etti. (38:24) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleBöylece onu bağışladık. Yanımızda onun yakınlığı ve güzel bir yeri vardır. (38:25) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleEy Davud, biz seni yeryüzünde yönetici kıldık. Halkın arasında adaletle yargı ver, hevesine ve duygularına kapılma, sonra seni ALLAH'ın yolundan saptırır. ALLAH'ın yolundan sapanlara, Hesap Gününü unuttukları için çetin bir ceza vardır. (38:26) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleGöğü, yeri ve aralarındakileri boş yere yaratmadık. Bu inkar edenlerin sanısıdır. Kendilerini ateşe soktukları için inkar edenlere yazıklar olsun. (38:27) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinleİnanıp iyi davrananları, yeryüzünde bozgunculuk yapanlar gibi mi tutacağız? Erdemlilere, yoldan çıkanlar gibi mi davranacağız? (38:28) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleSana indirdiğimiz bu kitap kutludur; ayetlerini incelesinler ve akıl sahipleri öğüt alsınlar. (38:29) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş

ANASAYFA|KURAN SIRASI|İNİŞ SIRASI|ALFABETİK SIRA|MEAL LİSTESİ|KONU LİSTESİ|ARAMA SAYFASI|ALFABE
Kuran Mealleri Veritabanı ve Site Dosyalarını İNDİR
Sitemiz kurulum ve geliştirme aşamasındadır; hatalar, eksikler bulunabilir.