» Konu: Duman: Gelecekle İlgili Büyük Haber

Bu konu 44. sure, 10-39. ayetler aralığını kapsar (30 ayet). Kaynak: Edip Yüksel. Konu listesine dön
"Kuran okuduğun zaman, taşlanmış şeytandan ALLAH'a sığın!"
Edip Yüksel Meali
DinleGöğün apaçık bir dumanı getireceği günü gözetle. (44:10) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinleİnsanları çepeçevre saracaktır; bu acı bir azaptır. (44:11) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Rabbimiz, bizden bu azabı kaldır; biz inanıyoruz.' (44:12) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleMesaja aldırış etmediler. Halbuki kendilerine apaçık bir elçi gelmişti. (44:13) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleSonra ondan yüz çevirdiler ve, 'Öğrenim görmüş bir deli!' dediler. (44:14) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleBiz azabı birazcık kaldıracağız; ama siz yine döneceksiniz. (44:15) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleAsıl o büyük yakalama ile yakaladığımızda öc alırız. (44:16) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleOnlardan önce Firavun'un halkını sınamıştık; onlara şerefli bir elçi gitmişti: (44:17) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Ey ALLAH'ın kulları, bana kulak verin. Ben size gönderilmiş güvenilir bir elçiyim.' (44:18) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'ALLAH'a karşı ululanmayın. Ben size apaçık bir delille gelmiş bulunuyorum.' (44:19) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Sizin beni taşlamanızdan, benim Rabbime ve sizin Rabbinize sığınıyorum.' (44:20) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Bana inanmıyorsanız, bari beni yalnız bırakın.' (44:21) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleVe, 'Bunlar suçlu bir topluluk,'diye Rabbine yalvardı. (44:22) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Kullarımla geceleyin yola çık. Siz izleniyorsunuz.' (44:23) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Denizi yarılmış olarak terket. Onlar boğulmaya mahkum bir ordudur.' (44:24) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleOnlar geride neler bırakmışlardı: Bahçeler, pınarlar, (44:25) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleEkinler ve yüksek makamlar, (44:26) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleVe içinde sefa sürdükleri nice nimetler... (44:27) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleBöylece hepsini başka bir topluluğa miras bıraktık. (44:28) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleNe gök ve ne de yer onlara ağladı; ertelenmediler de. (44:29) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinleİsrailoğullarını alçaltıcı zulümden kurtarmıştık; (44:30) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleFiravun'dan. O, azgın bir diktatör idi. (44:31) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleTüm halkın arasından özellikle onları seçtik. (44:32) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleVe onlara, açık bir sınav olarak mucizeler verdik. (44:33) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleŞunlar da diyorlar ki: (44:34) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Sadece bir kez ölürüz; dirilecek değiliz.' (44:35) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Doğru sözlüler iseniz, atalarımızı geri getirin.' (44:36) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleOnlar mı, yoksa Tubba' halkı ve onlardan öncekiler mi daha iyidir? Suçlu oldukları için onları yok etmiştik. (44:37) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleBiz, gökler, yer ve aralarındakileri oyun eğlence için yaratmadık. (44:38) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleBiz onları ancak belli bir amaca göre yarattık. Ne var ki onların çoğu bilmezler. (44:39) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş

ANASAYFA|KURAN SIRASI|İNİŞ SIRASI|ALFABETİK SIRA|MEAL LİSTESİ|KONU LİSTESİ|ARAMA SAYFASI|ALFABE
Kuran Mealleri Veritabanı ve Site Dosyalarını İNDİR
Sitemiz kurulum ve geliştirme aşamasındadır; hatalar, eksikler bulunabilir.