» Konu: Ölülerden Medet Uman Beyinsizler

Bu konu 35. sure, 14-26. ayetler aralığını kapsar (13 ayet). Kaynak: Edip Yüksel. Konu listesine dön
"Kuran okuduğun zaman, taşlanmış şeytandan ALLAH'a sığın!"
Edip Yüksel Meali
DinleOnları çağırsanız sizin çağrınızı işitemezler. İşitseler bile size cevap veremezler. Diriliş gününde de sizin ortak koşmanızı inkar ederler. Her şeyden Haberi Olan gibi kimse sana haber veremez. (35:14) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleEy insanlar, siz ALLAH'a muhtaçsınız, ALLAH ise hiç kimseye muhtaç değildir, Övülendir. (35:15) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDilerse sizi götürür ve yerinize yeni yaratıkları getirir. (35:16) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleBu, ALLAH için zor değildir. (35:17) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleKimse kimsenin günahını yüklenmez. Günahla yüklenmiş birisi yükünü taşımak üzere akrabalarını bile çağırsa onun yükünden hiç bir şey taşınmaz. Sen yalnızca, kendi başlarına iken Rab'lerini sayan ve namazı gözeten kişileri uyarabilirsin. Kim kendisini arındırırsa kendisi yararına arınmıştır. Dönüş ALLAH'adır. (35:18) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleKör ile gören bir olmaz. (35:19) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleNe karanlıklar ile ışık. (35:20) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleNe gölge ile sıcaklık. (35:21) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleNe de diriler ile ölüler birdir. ALLAH, kim/kimi dilerse ona işittirir. Sen mezarlarda bulunanlara işittiremezsin. (35:22) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleSen ancak bir uyarıcısın. (35:23) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleSeni bir müjdeci ve uyarıcı olarak gerçekle gönderdik. Her toplum içinde mutlaka bir uyarıcı gelmiştir. (35:24) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleSeni yalanlıyorlarsa, senden öncekiler de yalanlamışlardı. Elçileri kendilerine apaçık belgeler, ilahiler ve aydınlatıcı kitaplar getirdiler (35:25) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleSonra ben de inkar edenleri yakaladım. Beni inkar da nasılmış! (35:26) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş

ANASAYFA|KURAN SIRASI|İNİŞ SIRASI|ALFABETİK SIRA|MEAL LİSTESİ|KONU LİSTESİ|ARAMA SAYFASI|ALFABE
Kuran Mealleri Veritabanı ve Site Dosyalarını İNDİR
Sitemiz kurulum ve geliştirme aşamasındadır; hatalar, eksikler bulunabilir.