» Konu: Davut ve Süleyman

Bu konu 27. sure, 15-37. ayetler aralığını kapsar (23 ayet). Kaynak: Edip Yüksel. Konu listesine dön
"Kuran okuduğun zaman, taşlanmış şeytandan ALLAH'a sığın!"
Edip Yüksel Meali
DinleBiz Davud'a ve Süleyman'a bilgi vermiştik de, 'Bize, inanan kullarının birçoğundan daha fazla bağışta bulunan ALLAH'a övgüler olsun,' demişlerdi. (27:15) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleSüleyman Davud'a varis oldu. Dedi ki, 'Ey halk, bize kuşların dilini anlamak öğretildi ve bize her şeyden verildi. Bu apaçık bir lütuftur.' (27:16) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleSüleyman için, cinlerden, insanlardan ve kuşlardan ordular oluşturulmuştu ve düzenle sevkediliyorlardı. (27:17) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleKarınca vadisine varınca, bir karınca, 'Ey karıncalar, yuvalarınıza giriniz ki Süleyman ve orduları farkında olmayarak sizi ezmesinler.' (27:18) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleOnun sözüne gülerek, 'Rabbim, senin bana ve ana babama bağışladığın nimetlerine şükretmeye ve hoşnut olacağın erdemli davranışlarda bulunmaya beni yönelt. Rahmetinle, beni erdemli kullarının arasına sok.' (27:19) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleKuşları denetledi ve, 'Neden hüdhüdü görmüyorum, yoksa kaçak mı?' dedi. (27:20) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleBana (özür olarak) açık bir delil getirmezse, onu şiddetli bir cezaya çarpacağım, yahut onu keseceğim. (27:21) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleÇok geçmeden (hüdhüd) geldi ve, 'Senin bilmediğin bir şeyi öğrendim,' dedi, 'Sana Sebe'den önemli bir haber getirdim.' (27:22) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Onları yöneten bir kadın buldum. Kendisine her şeyden verilmiş ve büyük bir sarayı var.' (27:23) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Onu ve halkını ALLAH'ın dışında güneşe secde eder buldum. Şeytan onların işlerini kendilerine süslemiş ve onları yoldan çıkarmış ve bu yüzden doğruyu görmüyorlar.' (27:24) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Halbuki onlar, göklerde ve yerde gizleneni açığa çıkaran ALLAH'a secde etmeliydiler. O, onların gizlediklerini de açığa vurduklarını da bilir.' (27:25) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleALLAH: O'ndan başka tanrı yoktur. O büyük yönetimin Rabbidir. (27:26) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDedi ki, 'Doğru mu konuştun, yoksa yalancılardan mısın, göreceğiz.' (27:27) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Şu mektubumu onlara götürüp ilet ve sonra bir yana çekilip tepkilerini gözle.' (27:28) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle(Kadın lider) dedi, 'Ey konseyim, bana onurlu bir mektup gelmiş bulunuyor.' (27:29) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'O, Süleyman'dandır, ve o, 'Rahman ve Rahim ALLAH'ın İsmiyle' dir' (27:30) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle''Bana karşı büyüklük taslamayın; bana müslümanlar olarak gelin,' diye uyarmaktadır.' (27:31) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Ey konseyim, şu işte bana bir fikir verin. Siz yanımda bulunmadıkça bir işte karar vermem,' dedi. (27:32) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Biz güçlüyüz, yaman savaşçılarız ve son karar sana aittir. Kararını uygula,' dediler. (27:33) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle(Kadın lider) dedi ki, 'Krallar girdikleri ülkeleri bozarlar ve onların onurlu halkını aşağılarlar. Böyle davranırlar.' (27:34) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Onlara bir armağan göndereyim de, bakayım elçiler nasıl bir tepki ile dönecekler.' (27:35) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle(Elçi) geldiğinde Süleyman kendisine şunları dedi, 'Siz bana para ve mal mı vermek istiyorsunuz? ALLAH'ın bana verdikleri sizin bana verdiğinizden çok daha iyidir. Armağanınızla (ben değil) siz sevinebilirsiniz.' (27:36) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Onlara dön, (ve bildir ki) karşı konulamıyacak ordularla üzerlerine varacağız ve onları aşağılanmış ve küçültülmüş olarak oradan çıkartacağız.' (27:37) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş

ANASAYFA|KURAN SIRASI|İNİŞ SIRASI|ALFABETİK SIRA|MEAL LİSTESİ|KONU LİSTESİ|ARAMA SAYFASI|ALFABE
Kuran Mealleri Veritabanı ve Site Dosyalarını İNDİR
Sitemiz kurulum ve geliştirme aşamasındadır; hatalar, eksikler bulunabilir.