» Konu: Geçmişi Sorgulamadan İzleme Cehaleti

Bu konu 43. sure, 22-30. ayetler aralığını kapsar (9 ayet). Kaynak: Edip Yüksel. Konu listesine dön
"Kuran okuduğun zaman, taşlanmış şeytandan ALLAH'a sığın!"
Edip Yüksel Meali
DinleHayır, 'Biz atalarımızı bir yol üzerinde bulduk ve biz onların öğretilerini izliyoruz,' dediler. (43:22) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleTıpkı bunun gibi, senden önce, bir kente her ne zaman bir uyarıcı gönderdiysek elit tabaka, 'Biz, atalarımızı bir yol üzerinde bulduk ve biz onların öğretilerini izliyoruz,' derlerdi. (43:23) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleO da, 'Size, atalarınızı üzerinde bulduğunuzdan daha doğrusunu getirmiş isem de mi?' derdi. Onlar da, 'Sizin getirdiğiniz mesajı inkar ediyoruz,' derlerdi. (43:24) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleBiz de onlardan öc aldık. Yalanlayanların sonu nasıl olduğuna bir bak. (43:25) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinleİbrahim, babasına ve halkına demişti ki, 'Sizin taptıklarınızdan uzağım.' (43:26) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Beni Yaratan bana doğru yolu gösterecektir.' (43:27) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleBelki doğru yola dönerler diye onun ardından gelecekler için bunu ebedi bir ders kıldı. (43:28) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDoğrusu, kendilerine gerçek ve apaçık bir elçi varıncaya kadar şunlara ve atalarına imkan tanıdım. (43:29) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleKendilerine gerçek geldiği zaman, 'Bu bir büyüdür ve biz onu inkar ediyoruz,' dediler. (43:30) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş

ANASAYFA|KURAN SIRASI|İNİŞ SIRASI|ALFABETİK SIRA|MEAL LİSTESİ|KONU LİSTESİ|ARAMA SAYFASI|ALFABE
Kuran Mealleri Veritabanı ve Site Dosyalarını İNDİR
Sitemiz kurulum ve geliştirme aşamasındadır; hatalar, eksikler bulunabilir.