» Konu: Büyük Tartışma

Bu konu 38. sure, 67-88. ayetler aralığını kapsar (22 ayet). Kaynak: Edip Yüksel. Konu listesine dön
"Kuran okuduğun zaman, taşlanmış şeytandan ALLAH'a sığın!"
Edip Yüksel Meali
DinleDe ki, 'Bu, büyük bir haberdir.' (38:67) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Siz ise ondan yüz çeviriyorsunuz.' (38:68) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Onlar tartışırlarken Yüce Toplum'da neler olup bittiği hakkında bir bilgim yoktu.' (38:69) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Apaçık bir uyarıcı olduğum için bana vahyediliyor.' (38:70) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleRabbin meleklere demişti ki, 'Balçıktan bir insan yaratacağım.' (38:71) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Onu düzenlediğim ve ona ruhumdan üflediğim zaman ona secdeye kapanın.' (38:72) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleBunun üzerine meleklerin hepsi toptan secde ettiler. (38:73) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleAncak İblis hariç. Büyüklük tasladı ve nankör oldu. (38:74) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Ey İblis, ellerimle yarattığıma secde etmekten seni alıkoyan nedir? Büyüklük mü tasladın? Yoksa baş mı kaldırdın?' dedi. (38:75) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Ben ondan daha üstünüm,' dedi, 'Beni ateşten yarattın, onu ise balçıktan yarattın.' (38:76) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Çık oradan,' dedi, 'Sen kovuldun.' (38:77) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Yargı Gününe kadar lanetimi hakettin.' (38:78) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDedi ki, 'Rabbim, dirilecekleri güne dek beni ertele.' (38:79) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDedi ki, 'Sana süre verilmiştir;' (38:80) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Bilinen vaktin gününe kadar.' (38:81) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDedi ki, 'Büyüklüğüne andolsun, tümünü azdıracağım.' (38:82) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Ancak onlardan kendilerini sadece sana adayan kulların hariç.' (38:83) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDedi ki, 'Bu gerçektir ve ben sadece gerçeği söylerim:' (38:84) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Cehennemi seninle ve onlardan seni izliyenlerle topluca dolduracağım.' (38:85) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDe ki, 'Buna karşılık olarak sizden bir ücret istemiyorum. Ben bir sahtekar değilim.' (38:86) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Bu, tüm dünyaya bir mesajdır.' (38:87) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Ve onun haberlerini bir süre sonra öğreneceksiniz.' (38:88) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş

ANASAYFA|KURAN SIRASI|İNİŞ SIRASI|ALFABETİK SIRA|MEAL LİSTESİ|KONU LİSTESİ|ARAMA SAYFASI|ALFABE
Kuran Mealleri Veritabanı ve Site Dosyalarını İNDİR
Sitemiz kurulum ve geliştirme aşamasındadır; hatalar, eksikler bulunabilir.